Bárka Pihenőház


A nádtetős pihenőház 1968-ban épült a gemenci erdő szélén, a Vén-Duna partjától 50m-re. A régi üdülőből az ezredfordulón vált vendégház. Főként a természetjáró és vízkedvelő emberek keresik fel kitűnő természeti adottságai miatt. Nosztalgikus, természetközeli hangulatával azokat vonzza, akik szeretnének kiszakadni a nagyvárosi életforma túlingerelt, lármás világából.

Szobáink:

Alsó szinten:

2 db 3 ágyas szoba

Ezek a szobák egy szinten találhatók a közös használatú konyhával, fürdővel és nappalival.


Emeleten:

2 db 4 ágyas szoba (mindkét szobában plusz gyermek pótággyal)

Az emeleti szobák csendesebbek, ám keskeny, meredek lépcső vezet fel hozzájuk. Mozgásukban korlátozott, bizonytalan személyeknek nem ajánlott.„Peca-szoba”:

1 db 2 ágyas szoba

Az udvarról külön bejárattal nyílik és saját tusolóval rendelkezik.A pihenőházban a nappali-társalgó, a konyha, a szintenként 1-1 fürdőszoba, valamint a WC közös használatban van, mely nyári időszakban kiegészül a nyári konyha, étkező és a lenti szinten található WC-k, tusolók használatával.
Elrendezésénél fogva pihenőházunk elsősorban családok, baráti társaságok számára ideális, de a szobák külön-külön is kivehetők.

A vendégház kertjében tűzrakó hely van kialakítva, egy kellemes, jó hangulatú bográcsoláshoz minden eszközt biztosítunk. Gurulós grillkocsink a szabadtéri sütögetést kedvelő vendégek rendelkezésére áll. Kerti játékaink (ping-pong, trambulin) ingyenesen használhatóak.

Babával érkező vendégeink számára utazóágyat, etetőszéket, kis kádat tudunk biztosítani.

Érkezéskor a szobákat 14 órától lehet elfoglalni. A távozás napján a szobákat 10 óráig kérjük elhagyni.

Nyári időszakban a házigazdák jelenléte a vendégház területén folyamatos. A vendégház melletti „gondnoki faház” nyári bázisként szolgál családunk számára.

A kutyusokat, egyéb háziállatokat mi is szeretjük, de – higiéniai okokból – nem tudjuk a vendégházba befogadni őket. Köszönjük megértéseteket!


Kedves Érdeklődő!
Jó, ha tudod, hogy vendégházunk a természet közvetlen környezetében található. A természetbe való beágyazottságnak vannak olykor az ember számára bosszantó, nem kívánatos következményei. Árvízes időszakok után sok szúnyog jelenik meg, ami megkeserítheti a szabadban tartozkodást. Évek óta küzdünk a mezei poloskák rohamával is, nyár elején és végén nagy számban rajzanak ki és be, ekkor sajnos a vendégházban is megjelennek, bármit is próbálunk tenni ellene. Javasoljuk, hogy ha számodra nagyon zavaró a jelenlétük, másik szállásban gondolkodj!


  


Megközelítés:

A pihenőház az M6-os autópálya bátaszéki leágazójától 20 km-re található. Vonattal és távolsági busszal olyan járatot érdemes keresni, amelyek megállnak a Baja-Dunafürdői vasúti ill. buszmegállónál. Innen kb. 400 m-re található a pihenőház. Ha olyan járattal érkezünk, amelyik csak a bajai nagy állomáson áll meg, akkor helyi buszjárattal tudunk a TESCO áruházig eljutni, innen viszont át kell gyalogolni a Duna-hídon (kb. 2 km-es út a TESCO-tól a házig). Autóval a bajai Duna-hidat célszerű megcélozni, a híd lábától (a Duna jobb partján) kb. 400 m-re található a pihenőház.

Térkép